Živá strava – fenomén starý tisíce rokov

Facebook
Facebook
Pinterest
Pinterest

 

Živá strava – rawfood – vitariánstvo prináša telu a mysli množstvo prínosov. Medzi najvýraznejšie patrí strata prebytočných kilogramov a optimalizácia váhy, zlepšenie zdravotného stavu, nárast energie a všeobecne  pozitívnejšie a radostnejšie myslenie. Nie je potrebné nič variť, hlavným nástrojom už nebude hrniec a varič, ale predovšetkým mixér. Základným pravidlom je: nič nezahrievať nad teplotu 42 °C. Prečo? Poďme sa na to pozrieť bližšie.

 

ivana kostkova vitarian vitarianstvo ako spravne vybrat Ziva strava fenomen stary tisicky rokov domacnost,strava,zdravie,stravovanie,zdrava strava,zdrave stravovanie,ziva strava,surova strava,vitarian,vitarianstvo,raw food,raw,raw strava,slnecna strava,najzdravsia strava,liecba chorob,enzymy,enzymaticka strava,preco surova strava,ako zacat so surovou stravou,ako zacat s vitarianstvom,ako spravne vybrat,internetovy magazin,skvely clanok,super clanok o strave,vynikajuci clanok,internetovy katalog,ivana kostkova

PREČO SUROVÁ STRAVA

Najbežnejšími pohnútkami k prechodu na živú stravu je riešenie zdravotných problémov, túžba po životnej zmene alebo očistení organizmu.

 

Príprava jedál je oveľa rýchlejšia a jednoduchšia ako vystávanie za sporákom a trávenie množstva času v kuchyni. Pokrmy sa pripravujú najmä mixovaním, klíčením, sušením a na prvý pohľad vyzerajú rovnako ako klasické jedlá. Ovocie, zelenina, byliny, semienka, orechy, naklíčené obilniny, riasy, superpotraviny, to všetko sú základné zložky živej stravy. V nespracovanej forme, čiže bez priemyselných zásahov, sú vysoko prospešné a odskúšané tisíckami generácií našich predkov, pripravené priamo prírodou samou. Prečo ich teda nevyužiť ku svojmu prospechu a nezlepšiť si tak kvalitu života?

 

ENZÝMY

Enzýmy pôsobia pri každej rozkladnej a stavebnej chemickej činnosti ako katalyzátory, sú základnými spúšťačmi metabolizmu všetkého živého. Varením sa úplne ničia. Pri prekročení 42 °C sa tieto enzýmy a vitamíny ničia a telu potom chýbajú pri spracovaní potravy, takže telo potom čerpá zo svojich vlastných zásob. Enzýmy si organizmus dokáže vyrobiť aj sám, ale na to potrebuje množstvo energie, ktorú by mohol využiť lepšie. Schopnosti tela produkovať enzýmy v priebehu rokov slabnú a bez surových potravín budete trpieť ich nedostatkom. Ak zaistíte telu dodávku enzýmov zvonka, váš život sa predĺži, získate mladistvejší vzhľad a celkovo budete zdravší. Spracúvaním ľahkej potravy sa naštartuje očistný proces celého tela. Preto sa živá strava považuje za liek na mnohé ochorenia, vrátane rakoviny.

 

Enzýmy a vitamíny obsiahnuté v nespracovaných potravinách sú nevyhnutné pre trávenie. Niektoré enzýmy prítomné v surovej strave sú dôležité pre schopnosť tela využiť ďalšie živiny z potravín. V tráviacom trakte enzýmy spôsobujú zmenu v črevnej flóre a baktériách, ktoré žijú v hrubom čreve tým, že priťahujú a viažu na seba prítomný kyslík. To odstraňuje okysličený stav, ktorý je zodpovedný za kvasenie, hnilobu a črevnú toxémiu. Všetky tieto javy majú podiel na vzniku degeneratívnych ochorení vrátane rakoviny. Vylúčením voľného kyslíka v hrubom čreve enzýmy pomáhajú vytvárať podmienky, v ktorých môžu rásť prospešné baktérie vytvárajúce kyselinu mliečnu.

 

AKO ZAČAŤ

Aby ste z prínosov živej stravy vyťažili maximum, je potrebné rešpektovať svoje telo a svoje možnosti. Mnohí sa do zmeny na živú stravu vrhnú po hlave, dúfajúc, že v priebehu týždňa budú stopercentne na živej strave, schudnú a budú šťastní. Iní si naopak povedia, že je to úplne mimo ich možnosti a ani to neskúsia. Je dôležité uvedomiť si, že je možné začať malými krôčikmi. Buď môžete jedlá živej stravy začleniť do vášho už zabehnutého stravovacieho režimu, alebo na ňu môžete prejsť úplne. Zo začiatku asi netušíte ako na to, ale každodenným skúšaním si nakoniec nájdete svoj štýl, ktorý vám bude plne vyhovovať. Nakoniec zistíte, že ste objavili nový rozmer života, ktorý sa pre vás stane liekom i zábavou.

 

ako spravne vybrat Ziva strava – fenomen stary tisicky rokov Ivana Kostkova spotrebitelsky magazin_text domacnost,strava,zdravie,stravovanie,zdrava strava,zdrave stravovanie,ziva strava,surova strava,vitarian,vitarianstvo,raw food,raw,raw strava,slnecna strava,najzdravsia strava,liecba chorob,enzymy,enzymaticka strava,preco surova strava,ako zacat so surovou stravou,ako zacat s vitarianstvom,ako spravne vybrat,internetovy magazin,skvely clanok,super clanok o strave,vynikajuci clanok,internetovy katalog,ivana kostkova

Facebook
Facebook
Pinterest
Pinterest

Autor: admin